Mantel MEE maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit e-magazine, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Foto van wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat
Brief aan de mantelzorgers

Mevrouw Joanne Blaak-van de Lagemaat, wethouder gemeente Hoeksche Waard

Lieve mensen, beste mantelzorgers,

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een moment waarop we in Nederland de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Onze waardering laten blijken aan de inwoners die door omstandigheden gedurende een langere periode dagelijks zorg en ondersteuning geven aan een naaste; een partner, kind, familielid of vriend.

Een dankbare, maar soms ook zware taak, die mensen met liefde oppakken en die het verdient om extra aandacht te krijgen. Via deze weg wil ik als wethouder zorg en inclusieve samenleving mijn waardering en respect uitspreken. Dank u wel!

Natuurlijk weet ik dat waardering krijgen en mooie woorden horen altijd fijn is, maar ik weet ook dat het daarbij niet moet blijven. We vinden het belangrijk dat de ondersteuning die wij mantelzorgers geven, aansluit bij hun vraag. Daarom hebben wij vorig jaar in samenspraak met mantelzorgers en professionals die werken met mantelzorgers de Mantelzorgagenda Hoeksche Waard 2021-2024 gemaakt.

Uit de gesprekken met mantelzorgers kwam naar voren dat het jaarlijkse mantelzorgcompliment voor hen minder belangrijk is dan een informatiepunt en de praktische hulp. Daarom werken we als gemeente ook hard aan de realisatie van die punten. Maar we willen als gemeente het compliment niet stopzetten. We vinden het belangrijk om u als mantelzorger in het zonnetje te zetten. In de week van 10 november ontvangt u, mantelzorgers in de Hoeksche Waard die ingeschreven staan bij MEE, dan ook een bedankje op de deurmat. Een kleinigheidje om te laten weten dat er aan u wordt gedacht.

Tenslotte wil ik alle mantelzorgers alle goeds toewensen. Deel uw zorgen, zorg voor uzelf en blijf ook zelf gezond!

Foto van wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat

Joanne Blaak-van de Lagemaat
Wethouder Hoeksche Waard


Een uitgebreider interview met wethouder Blaak, met een toelichting op de verschillende vormen van ondersteuning in de gemeente Hoeksche Waard, kun je nalezen op onze website.