Mantel MEE maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit e-magazine, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Foto Team DS
CLOSE-UP

Maak kennis met MEE Mantelzorg

In De vorige editie maakte u kennis met het team Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van de Zuid-Hollandse Eilanden. Dit keer de mantelzorgconsulenten uit de Drechtsteden in beeld. 

Wij stellen ons graag voor 

Ons team bestaat uit Natascha, Ingeborg, Magda, Henriëtte, Chantal, Anne, Marianne, Rilana, Miranda, Annuska, Suzanne, Roelie, Annelies en Brenda. Zij werken voor één of meerdere gemeente(n) en delen elkaars kennis, ervaring en expertise.

 

Team Dordrecht:
Chantal, Marianne, Ingeborg, Anne, Rilana en Miranda
Team Zwijndrecht:
Natascha, Ingeborg en Henriëtte
Team Papendrecht:
Suzanne en een nog nieuwe collega
Team Hendrik-Ido-Ambacht:
Magda en Annuska
Team Hardinxveld-Giessendam:
Brenda, Annuska, Magda en Anke 
Algemeen:
Roelie is de onmisbare administratieve kracht ter ondersteuning van ons team.  

Mantelzorgconsulenten Team Drechtsteden

Niet op deze groepsfoto staan: Ingeborg, Brenda, Annuska, Annelies en Suzanne.

Onze mantelzorg consulenten

Een klein voorstelrondje van onze mantelzorgconsulenten. Ontdek wie onze zorgprofessionals zijn en wat ze doen. Wie weet herkent u ze.

Foto van Chantal

Chantal

Mantelzorgconsulent

Mijn naam is Chantal Kruithof en ik werk sinds 2008 bij MEE Mantelzorg voor de gemeente Dordrecht. Ik heb veel ervaring in het ondersteunen van mantelzorgers en geef verschillende cursussen aan mantelzorgers en brussen en deskundigheidsbevorderingen Samenspel en Jonge Mantelzorgers aan professionals. Ik ben projectleider van de Mantelzorgwaardering (de Dordtpas) en de Dordtse Verwenweek. Ook werk ik mee in projecten als Zorg voor Jezelf, Bewustzijnscampagnes, Mantelzorg & Werk. Zo hoop ik dat mantelzorgers zich gezien, gehoord en gesteund voelen.

Foto van Anne

Anne

Mantelzorgconsulent

Werkzaam als coördinator vrijwilligersondersteuning bij MEE Mantelzorg. Ik ga op intake bij de mantelzorger en hulpvrager om hun hulpvraag in kaart te brengen. Daarnaast werf en begeleid ik de vrijwilligers die ingezet worden bij de mantelzorger en hun hulpvrager. Door de inzet van (respijt)vrijwilligers worden de mantelzorgers tijdelijk ontlast in hun zorg. Ook draag ik zorg voor de communicatie rondom de sociale media van MEE Mantelzorg en de website helpmijzorgen.nl. Naast deze functie ben ik bij MEE coördinator in team Buurtbemiddeling.

Foto van Marianne

Marianne

Mantelzorgconsulent

Ik ben werkzaam als respijtconsulent bij MEE Mantelzorg. Ik ondersteun mantelzorgers bij het vinden van de juiste respijtzorg; een adempauze voor henzelf, zodat zij de zorg voor hun dierbaren zo lang mogelijk kunnen volhouden. Daarnaast adviseer ik vanuit  een projectmatige rol de gemeente Dordrecht en zorgprofessionals in het coördineren en ontwikkelen van passende respijtzorg. Denk aan de respijtwijzer helpmijzorgen.nl, logeren voor mensen met beginnende geheugenproblematiek en dementie en vervangende mantelzorg aan huis. Mocht u een vraag hebben, neem dan zeker even met mij of mijn collega Rilana contact op. Wij ondersteunen u graag in uw weg naar het vinden van een adempauze.

Foto van Rilana

Rilana 

Mantelzorgconsulent

Mijn aandachtsgebied is respijtzorg en daarnaast ben ik projectleider van de digitale respijtzorgwijzer helpmijzorgen.nl. Ik vind dat het een gegeven moet zijn dat een mantelzorger beroep op respijtzorg kan doen. Vanuit deze visie werk ik, samen met mijn collega Marianne, aan het lokale aanbod op het gebied respijtzorg. Wij zijn daarin de aanjagers en verbinders en op een creatieve wijze versterken en verbreden wij het aanbod. Daarnaast sta ik mantelzorgers bij om informatie en advies op maat te geven en sta ik naast hen in het traject naar vervangende mantelzorg.

Foto van Miranda

Miranda

Mantelzorgconsulent

Sinds een half jaar werk ik in Dordrecht als mantelzorgconsulent.  Ik kom bij de mantelzorgers thuis en geef individuele ondersteuning, zodat de mantelzorger kan blijven zorgen voor de ander, maar ook zichzelf hierbij niet vergeet. Chantal is mijn directe collega, maar ik sta ook veel in contact met de andere collega’s, zodat we met z’n allen zorgen dat de mantelzorger in zijn kracht blijft staan!

Foto van Ingeborg

Ingeborg 

Mantelzorgconsulent

Voor Dordrecht werk ik bij de Centrale Toegang, het eerste punt waar vragen van mantelzorgers en professionals binnenkomen. In Zwijndrecht doe ik vooral de individuele begeleiding van mantelzorgers. Mijn specialisme is rouw en verlies. Bij mantelzorg gaat het vaak om ‘levend verlies’. Dit is voor iedereen anders, maar belangrijk om bij stil te staan. Daarnaast verzorg ik achter de schermen de webinars van MantelMEE, zodat we, ook in coronatijd, u kunnen blijven informeren en vragen kunnen beantwoorden. Naast dit werk ben ik relatietherapeut, wat in mijn werk als mantelzorgconsulent soms van pas komt. Mantelzorg kan een grote druk op je relatie geven.

Foto van Annelies

Annelies 

Mantelzorgconsulent

Als u MEE Mantelzorg Dordrecht belt, kunt u mij aan de lijn krijgen. Ik werk namelijk bij de Centrale Toegang: het eerste punt waar mantelzorgers en professionals terecht kunnen met hun vragen. Korte vragen beantwoord ik en voor meer uitgebreide vragen ga ik met veel plezier aan de slag en zoek uit bij wie mantelzorgers of professionals het beste terecht kunnen. Geen dag is hetzelfde bij MEE Mantelzorg, dat maakt het werk ook zo leuk. Daarnaast regel ik van alles, onder andere aanmeldingen van bijeenkomsten en cursussen en het bijhouden van de Kalender. 

Foto van Roelie

Roelie

administratief medewerker

Inmiddels ben ik zo’n 5 jaar werkzaam bij de MEE locatie Dordrecht op de Johan de Wittstraat. Gestart om te helpen bij het verwerken van de jaarlijkse mantelzorgwaardering en later als telefoniste/receptioniste. Sinds april van dit jaar ondersteun ik team Mantelzorg met het verrichten van alle administratieve taken die er langskomen (o.a. verwerken van de Mantelzorgwaardering, aanmeldingen activiteiten en beheren van e-mail boxen) en u kunt mij ook aan de telefoon krijgen als u belt naar MEE Mantelzorg. Voor team Mantelzorg ben ik dus vooral werkzaam achter de schermen.

Foto van Natascha

Natascha

Mantelzorgconsulent

Met veel plezier werk ik al langere tijd als mantelzorgconsulent bij MEE Mantelzorg. Sinds 2015 is de gemeente Zwijndrecht mijn aandachtsgebied. Daar werk ik onder andere samen met het Vivera Sociaal Wijkteam en Diverz. De afwisseling tussen individuele ondersteuning, bijeenkomsten en cursussen zowel voor mantelzorgers als professionals geven veel uitdaging. Naast volwassen mantelzorgers gaat mijn aandacht ook naar jonge mantelzorgers. Het organiseren van activiteiten voor deze groep is altijd leuk om te doen. De komende periode richt ik mij meer op een project voor naasten/mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid.

Foto van Henriette

Henriëtte 

Mantelzorgconsulent

Sinds begin dit jaar werk ik als mantelzorgconsulent in de gemeente Zwijndrecht en als coördinator vrijwilligersondersteuning in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Door de inzet van (respijt)vrijwilligers kunnen mantelzorgers even op adem komen. We werken daarin samen met andere organisaties om elkaar te versterken. Voor Zwijndrecht pak ik vragen op van mantelzorgers, doe individuele begeleiding en organiseer met Natascha bijeenkomsten en cursussen. Ook verzorg ik de nieuwsbrieven die u vier keer per jaar van ons ontvangt, waarin u op de hoogte blijft van nieuws, bijeenkomsten en cursussen.

Foto van Suzanne van Reekom

Suzanne

Mantelzorgconsulent

Ik werk met veel plezier als mantelzorgconsulent bij Sterk Papendrecht. Daar beantwoord ik vragen van mantelzorgers en professionals, begeleid mantelzorgers met hun hulpvragen en organiseer ik bijeenkomsten en cursussen. Bijvoorbeeld Balans in Zorg waar we in het najaar weer mee starten. Ook verzorg ik, samen met netwerkpartners, elke maand het Alzheimercafé. Daarnaast ben ik aanspreekpunt vanuit de digitale respijtkaart Helpmijzorgen.nl en zet mij in voor en tijdens de Week van de mantelzorger in november en de Week van de jonge mantelzorger in juni.

Foto van Magda

Magda

Mantelzorgconsulent

Ik ben te vinden in Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam voor het beantwoorden van vragen en het begeleiden van mantelzorgers. Samen met collega’s organiseer ik bijeenkomsten en cursussen en ben betrokken bij samenwerkingsverbanden. Vooral het begeleiden van mantelzorgers tijdens de cursus Balans in Zorg (voorheen De Zorg de Baas) vind ik erg mooi om te doen. Ook gaat mijn aandacht uit naar jonge mantelzorgers. 

Foto van Annuska

Annuska

Mantelzorgconsulent

Ik werk in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht als mantelzorgconsulent waar ik individuele ondersteuning bied aan mantelzorgers. Ook neem ik deel in verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de werkgroep ‘Dementievriendelijke Gemeente’, in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast werk ik ook voor gemeenten op de Zuid-Hollandse Eilanden als vrijwilligerscoördinator van respijtvrijwilligers. 

Foto van Anke

Anke

Mantelzorgconsulent

Ik bied individuele ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Hardinxveld-Giessendam en ben betrokken bij verschillende contactgroepen. Verder werk ik in gemeenten van de Zuid-Hollandse Eilanden als mantelzorgconsulent en introduceerde het project Beter Thuis in Brielle. 

Foto van Brenda

Brenda

Mantelzorgconsulent

Sinds februari 2019 ben ik mantelzorgconsulent in Hardinxveld-Giessendam. Met veel plezier werk ik dinsdag, donderdag en vrijdag in de Ducdalf. Ik beantwoord vragen van mantelzorgers en professionals, maak filmpjes over diverse onderwerpen voor Servanda Live en verzorg elke vrijdagmiddag de mantelzorgsalon. Daar zijn mantelzorgers én degene voor wie zij zorgen uit Hardinxveld-Giessendam van harte welkom. Hier ziet u mij op de foto, samen met mijn KNGF hulphond Blossom.

Foto van Patricia

Patricia

Mantelzorgconsulent

Pssst… Ik maak (door een nieuwe baan) geen onderdeel meer uit van Team MEE Mantelzorg. Stiekem maak ik hier gebruik van mijn rol als redacteur van dit e-magazine om mantelzorgers, collega’s en netwerkpartners te bedanken voor de mooie, leerzame en inspirerende jaren. Het was een groot plezier en erg betekenisvol om voor Zwijndrecht en Papendrecht vorm te mogen geven aan mantelzorgondersteuning. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop mantelzorgers zich ontwikkelen en elke ontmoeting was bijzonder. Iedereen enorm bedankt en alle goeds!

Wilt u dat we eens met u meedenken?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wie weet zien we elkaar bij een cursus of workshop. Of aan de keukentafel om naar u te luisteren of met u mee te denken over uw situatie. 

Stuur gerust een bericht.