Mantel MEE maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit e-magazine, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Foto Team DS
CLOSE-UP

Maak kennis met MEE Mantelzorg

In deze Close-up stelt onze collega Evelien Donker zich voor.

Ik ben Evelien Donker

Ik ben consulent Mantelzorg en vrijwilligersondersteuning op de Zuid-Hollandse Eilanden. Ik ben samen met mijn collega Karin Verlinde vooral werkzaam in de gemeente Nissewaard en de gemeente Westvoorne, maar ik werk soms ook bij de andere gemeenten. We hebben in ons team allemaal een expertise en dat is fijn om overal in te kunnen zetten. Samen met mijn collega Sonja Staring hebben wij de expertise Jonge mantelzorgers.

Elke dag is anders

In mijn werk is geen dag hetzelfde en zoals jullie allemaal weten, is ook geen mantelzorgsituatie hetzelfde. Dit maakt mij dankbaar om mijn werk te mogen doen. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden, mee te denken en dingen met elkaar uit te zoeken. Ik hoop dat ik op deze manier iedereen een beetje kan ondersteunen in de zware tijden van het mantelzorgen. Het zijn zware, maar ook dierbare verhalen en dat gaat me niet altijd in de koude kleren zitten. 

Foto van Evelien Donker

Evelien Donker

Gastlessen op basisscholen over jonge mantelzorgers

Wist je dat 25% van alle kinderen en jongeren in Nederland jonge mantelzorger is? Dat is toch echt wel heel veel! Sonja Staring en ik geven ook gastlessen op basisscholen over jonge mantelzorgers. Gelukkig zijn er steeds meer scholen die ons welkom heten. We merken dat er elke keer toch een paar kinderen in de klas zitten die zich herkennen en zich ineens gehoord voelen. Ook kunnen de andere leerlingen in de klas beter met hen rekening houden en weten ze beter wat ze kunnen doen voor de jonge mantelzorgers. Daar doen we het natuurlijk voor!

De toekomst

Ik hoop in de toekomst nog meer voor jonge mantelzorgers te kunnen doen. Door hun andere thuissituatie passen zij zich aan, zorgen zij voor een familielid en maken zij zich zorgen. Hierdoor hebben ze een iets andere jeugd. Op de scholen horen we verhalen dat kinderen gepest worden, omdat ze een broer of zus met een beperking hebben. Superstom natuurlijk! Je hebt al genoeg aan je hoofd. Het is belangrijk dat iedereen er voor deze grote groep mooie en zorgzame kinderen en jongeren is. Maar dat hoef ik jullie niet te vertellen natuurlijk.

Wie weet spreken we elkaar een keer!

Wilt u dat we eens met u meedenken?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wie weet zien we elkaar bij een cursus of workshop. Of aan de keukentafel om naar u te luisteren of met u mee te denken over uw situatie. 

Stuur gerust een bericht.