Mantel MEE maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit e-magazine, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Foto van de mantelzorgdag in Nissewaard
Mantelzorgers genieten bij de Pannenkoeken-bakker!

Verslag Mantelzorgdag Nissewaard

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg. Veel mensen maken mee dat er thuis iemand chronisch ziek of beperkt is, of hulp nodig heeft. Mantelzorgers zorgen onbetaald en voor langere tijd voor hun partner, ouders, kind of voor een familielid, vriend of kennis.

Dag van de Mantelzorg in september

MEE Plus en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) organiseerden in Nissewaard op dinsdag 6 september de Dag van de Mantelzorg. Zij wilden met deze dag de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Eigenlijk is de Dag van de Mantelzorg op 10 november, maar door de dag al in september te organiseren wisten we zeker dat de activiteiten door konden gaan. Meer dan 110 mantelzorgers deden mee aan deze dag!

Rondvaart en workshops

De mantelzorgers werden met een kopje koffie en wat lekkers verwelkomd bij de Pannenkoekenbakker in Simonshaven. Daarna ging een groep van ongeveer 40 mensen mee met de Fluisterboot Bernisse voor een rondvaart. De andere mantelzorgers deden mee aan een vooraf zelf gekozen workshop. Er kon gekozen worden uit de workshops: Tai Chi, Urban sketching, boogschieten, wandelen met een gids in de Bernisse, een marsepeinfiguur maken of midgetgolfen.

Foto van de mantelzorgdag in Nissewaard
Foto van de mantelzorgdag in Nissewaard
Foto van de mantelzorgdag in Nissewaard

Een pannenkoek als lunch

Tussen de middag hebben we geluncht met een pannenkoek naar keuze. Wethouder Jeroen Postma van Nissewaard kwam langs om kennis te maken met de mantelzorgers. Hij heeft een mooie toespraak gehouden. Na de lunch wisselden de groepen van activiteit. Opnieuw vertrok de Fluisterboot voor een rondvaart en andere mensen sloten aan bij een workshop.

Blije gezichten

De mantelzorgers konden gratis meedoen aan deze dag. De dag werd aangeboden door de gemeente Nissewaard. Uiteraard deelden men ook hun ervaringen; mensen herkenden veel bij elkaar. Het weer was goed en we zagen hoe de mantelzorgers genoten van een ontspannen dagje uit. We zagen heel veel blije gezichten. Het was een geslaagde dag!