Mantel MEE maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van dit e-magazine, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
foto vrijwilliger in beeld Mantel MEE
‘Ik wil uit mijn maatje halen wat erin zit’

Vrijwilliger in beeld Monique Hofman uit Spijkenisse

Monique is al 15 jaar bezoekvrijwilliger in Spijkenisse en heeft in die tijd veel mensen met een beperking als maatje gehad. Eén van haar maatjes is in december overleden. Monique heeft haar tot het laatst toe bezocht in het verpleeghuis. ‘Ik kwam al drie jaar bij haar, dan laat je haar daar toch niet alleen zitten? Ze had bijna niemand meer!’ Monique vertelt honderduit hoe het vrijwilligerswerk haar steeds weer op een andere manier boeit. ‘Iedereen is anders en met iedereen onderneem ik weer andere dingen. Ik zoek altijd naar waar we aansluiting hebben. Ik onderneem van alles met mijn maatjes: we gaan samen fietsen, bingoën, naar de kerstmarkt of gewoon lekker een tompouce eten. Er is altijd wel gezelligheid te vinden.’ Levenservaring helpt daar ook bij, ik kan over veel dingen meepraten. Monique heeft op dit moment twee maatjes. Eén van hen is een man die moeilijk kan communiceren. ‘Ik vind het een uitdaging om zijn maatje te zijn. Wat lukt er allemaal wél, denk ik dan. Ik wil uit mijn maatje proberen te halen wat erin zit’, zegt ze met een stralende lach. ‘Hij heeft een leuke tijd en zijn vrouw heeft even tijd voor zichzelf als wij samen op stap zijn. Dat is mooi, toch?’

Meer weten over de inzet van een vrijwilliger in uw thuissituatie?

Neem contact met ons op via onze website.